Graniet is een harde natuursteen die over de hele wereld gevonden en gewonnen wordt. De meest gangbare kleuren kunt u op onze website vinden met de bijbehorende prijzen. Ook vele andere kleuren zijn leverbaar maar daar hebben we niet altijd een staal van in onze showroom en de levertijd zal iets langer zijn. Foto's van platen in die kleuren zijn wel beschikbaar. Naast graniet kunnen we ook Belgisch Hardsteen en Marmer leveren.

Vlekbestendigheid:

Gepolijste granieten werkbladen zijn vlekbestendig, vlekken zullen niet gemakkelijk in het werkblad trekken.

Gezoete en Anticato afgewerkte bladen zijn wel gevoelig voor vlekken, u dient meer op te letten met vlekken en zal het blad vaker moeten impregneren.

Belgisch Hardsteen en marmer is vlekgevoelig en gevoelig voor zuren.

Krasbestendigheid:

Gepolijste granieten werkbladen zijn krasbestendig echter door het snijden rechtstreeks op het werkblad zullen uw messen bot worden.

Graniet in gezoete of anticato uitvoering zijn iets gevoeliger voor krassen maar deze laten zich meestal weer wegpoetsen. Ander natuursteen zoals Belgisch Hardsteen en marmer zijn veel zachter dan graniet en zijn daardoor wel krasgevoelig.

Kleurvastheid:

Graniet is een natuurproduct, de kleuren kunnen per plaat verschillen, ook de tekening in een plaat is telkens anders. Verkleuren doen werkbladen niet onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht. Lichte kleuren zullen wel iets donkerder worden door "vervuiling"

Hittebestendigheid:

Natuursteen is in principe hittebestendig, echter natuursteen kan wel haarscheurtjes bevatten die beschadigingen kunnen veroorzaken bij plotselinge temperatuurwisselingen. Wij raden daarom het gebruik van onderzetters aan.

Ranglijst gemak van gebruik:

  1. Gepolijst graniet met een tekening 
  2. Gepolijst graniet met een effen kleur
  3. Gezoet- en Anticato- afgewerkt graniet
  4. Belgisch hardsteen en Marmer