Onze Composietbladen van zowel ons eigen merk GS select composiet als van Silestone of Caesarstone en andere merken die wij verkopen worden gemaakt van kwarts dat onder hoge druk samen met harsen tot een plaat geperst wordt.

 

Onder de kop "Composiet selectie" staat ons gangbare assortiment. Dit bestaat uit bladen in ons eigen GS Composiet en een selectie van Diresco en Caesarstone . Andere kleuren van de grote merken zijn ook leverbaar maar dan hebben we een tekening nodig om een offerte te maken.

 Blanco Zeus

 

Alleen een composietblad met als basis kwartskristallen heeft zodanige eigenschappen dat er keukenwerkbladen van gemaakt kunnen worden die u zorgeloos kunt gebruiken. Werkbladen van composiet gemaakt van graniet, marmer of steenmeel zijn, door hun poreuze karakter naar onze mening niet geschikt voor gebruik in een keuken.

Een aantal positieve eigenschappen van composiet:

  1. Composiet behoeft door de gesloten structuur minder onderhoud dan een granieten blad. Zeker bij gezoete en geborstelde bladen is dit een pré.

  2. De samenstelling is constant, er is minder kleurverschil tussen bladen

  3. Bladen kunnen in kleuren gemaakt worden die in de natuur niet voorkomen.

Composiet kan in vier uitvoeringen worden geleverd:

  1. Gepolijst, de hoogglans uitvoering, vlekken zijn zichtbaar maar zijn makkelijk weg te poetsen;

  2. Gezoet (Caesarstone), een zijdematte uitvoering, dit blad vlekt iets makkelijker, de vlekken dringen echter minder in het blad door dan bij een matte graniet waardoor deze vlekken beter te verwijderen zijn;

  3. Velvet (Diresco) / Suede (Silestone), matte werkbladen met een subtiele structuur door deze structuur zijn vette vingers e.d. minder zichtbaar dan op een gezoet werkblad. Ook deze bladen zijn eenvoudig schoon te houden, veel beter dan de vergelijkbare varianten van natuursteen;

  4. Volcano (Silestone) / Anticato (Diresco), in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Deze bladen zijn zodanig ruw dat het schoonmaken moeilijker is, vuil trekt echter niet in het blad.